P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Nieuwtjes uit groep 8


Sinterklaasviering l 5 december 2018

Wat een mooie surprises stonden er 's morgens 5 december in de klas! Er is enorm veel werk van gemaakt. Erg leuk! De gedichten erbij waren ook erg leuk en mooi. Het was een gezellig Sinterklaasfeest.  Foto's, zie hier


Voorleeswedstrijd l 9 oktober 2018

We hebben dinsdag 2 oktober in de klas een voorleeswedstrijd gehouden. Een heleboel kinderen deden mee. Er zijn 3 winnaars uit gekomen: Sem, Nova en Nienke. 
Een week later in de kinderboekenweek mochten deze 3 kinderen samen met 3 winnaars uit groep 7 voorlezen voor de halve school (groep 5 t/m 8). Uit deze 6 kinderen werd door een jury van juf Figee met vier kinderen uit groep 5 en 6, weer een winnaar gekozen. Deze schoolvoorleeskampioen, Nienke, mag begin volgend jaar door naar de regionale voorleeswedstrijd. Van harte gefeliciteerd Nienke!

    
 
winnaars

en jury

Les opvallend landbouwverkeer l 4 oktober 2018

Voor deze les zijn we op de fiets naar Floreant gegaan.  Eerst kregen we theorieles over bijvoorbeeld de dode hoek van een trekker met duidelijke voorbeelden uit Boskoop zelf. 
Daarna gingen we in 3 groepen uiteen. Elke groep deed verschillende opdrachten bij een trekker. Zo kon je goed ontdekken hoe groot hij is en dat je echt op moet passen als je die op de weg tegenkomt. 


Kamp | september 2018

Vorige week zijn de kinderen van groep 8 samen met juf Mariska, juf Judith, juf Figee, juf Jantine en meester Leon op kamp geweest. Hier een mooie impressie van deze gave dagen!
 
Start in groep 8 l  september 2018

We zijn weer volop aan de slag in groep 8. Er wordt gewerkt met de weekplanner. Alles inplannen en dan zorgen dat alles goed op tijd af is, is best even wennen. 

 - Terug -