P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Nieuwtjes uit groep 8Musical groep 8 l vanaf mei 2018

De rollen waren net voor de meivakantie bekend. En nu kunnen we dus hard aan de slag met teksten leren, oefenen met spelen, attributen verzamelen, decor schilderen enz....
Kortom: de voorbereidingen voor de musical van groep 8 zijn begonnen!

3D-tekeningen op de site I mei 2018

In de klas doet de juf ideeŽn op voor tekenlessen bij de site van Laat Maar Zien. We hebben een les gedaan over 3D-letters, letters in perspectief. Deze was goed geslaagd en de foto's hebben we opgestuurd naar de site. Ook de mensen van Laat Maar Zien vonden de tekeningen prachtig en nu worden ze gebruikt op hun site bij die les. Daar mogen we wel trots op zijn. Erg leuk!
Bankbattle l 16 mei 2018

Ook dit jaar deden we weer mee met de bankbattle. In zo kort mogelijke tijd, er loopt een digitale klok, moeten er heel veel opdrachten worden opgelost. Antwoorden moeten in een matrix worden ingevuld en dan komt er een code uit. Die moet worden ingevuld in de digitale kluis. Dan moeten er nog beschrijvingen van plaatjes op de goede plek gezet worden. En als dat helemaal klopt, stopt de tijd. 
Het ging heel goed, maar of het ook vlot genoeg was........ Dat moeten we afwachten.Cito-eindtoets l 17,18,19 en 25 april 2018

Groep 8 heeft vier! ochtenden hard gewerkt aan de Cito-eindtoets. We deden dit op de Chromebooks, dus digitaal. Dat was best even wennen. Maar gelukkig was er in maart al een proeftoets digitaal. Heel prettig. 
Door een fout bij Cito konden we WereldoriŽntatie niet afnemen op de eerste drie dagen. Daarom moesten we een week later nog een keer aan de toets. 
Van tevoren hebben we ook nog geoefend met de oude citoboekjes van vorig jaar. Daar is de foto van. Ook daar werd al hard aan gewerkt. Dat kun je wel zien. Workshopmiddag groep 6-7-8 I 13 april 2018


Vrijdagmiddag 13 april konden de kinderen weer kiezen uit 
leuke workshops. Wat was iedereen goed bezig!

- letterbord maken
- programmeren
- drummen
- zentangle 
- cupcakes versieren
- bezoek Hoogvliet (actief aan de gang op de verschillende afdelingen in de winkel)
- natuurwandeling
- beauty

De fotoís zijn hier te vinden! Paasviering en ontbijt I 29 maart 2018

Donderdagochtend startten we met de hele school in de aula. Daar zongen we onder leiding van juf Figee met het zingen van 3 paasliederen, omdat we dankbaar zijn dat Jezus ook voor ons is opgestaan. 
Daarna konden we beginnen aan ons paasontbijt. Iedereen had iets meegebracht en er was genoeg voor iedereen. 
Na de lunch hadden we nog een korte viering samen met groep 7 in onze klas. Grote Rekendag I 28 maart 2018

Woensdag was het weer zover: De Grote Rekendag. De hele dag alleen maar rekenen. Dit jaar ging het over verhuizen. Hoeveel verhuisdozen passen er in een boedelbak? En hoeveel kan er in een verhuisdoos? Hoelang loopt een verhuizer met 2 dozen naar de verhuiswagen, en hoelang doet hij dan over 60 dozen? In gemengde groepjes van groep 7 en 8 gingen we dat in een circuitje uitzoeken. Tot slot moesten we nog zelf een doos met uitslagen en plakranden ontwerpen.  
Project boeken: boeken uit de Tweede Wereldoorlog I februari 2018

Bij het boekenproject hebben wij een geschiedenisonderwerp gekozen; boeken over de Tweede Wereldoorlog. In de klas lezen we 'Oorlogswinter' voor. We hebben het gehad over 'Het dagboek van Anne Frank' en ook over 'De schuilplaats' van Corrie ten Boom. We hebben heel wat afleveringen van '13 in de oorlog' bekeken en hebben ook het boek daarvan. 
Verder zijn we bezig met allerlei onderwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Er wordt gezocht, geschreven, toneelgespeeld, enz......
Donderdagavond 22 februari was de projectavond. We lieten zien wat we allemaal hebben gedaan.Dinsdag 20 februari gingen we op excursie naar het Verzetsmuseum in Gouda voor een audio-tour door Gouda. Gelukkig waren er genoeg ouders die ons konden brengen en mee liepen. Een paar kinderen schreven er iets over:

Het was heel leuk! Ik heb ook veel geleerd over hoe het toen ging in Gouda. De audiotour was ook leuk maar het was jammer dat het zo koud was. Er was heel veel informatie om over te leren. Na de audiotour was er ook veel te zien binnen in het museum. Ik weet nu ook hoe het daar met de mensen ging. Ik vond het ook interessant wat er was gebeurd bij de kerk dat al die klokken werden ingenomen en dat daar wapens van werden gemaakt.
Het was ook aardig dat de mensen daar ons een kopje thee of limonade gaven. Het was heel leuk.
Lucas

We gingen op 20 februari naar het verzetsmuseum. Ik zat met 2 vriendinnen in een groepje met de juffen. We gingen lopen en onderweg waren we naar een verhaal aan het luisteren. Maar als ik de oordopjes indeed, vielen de beschermingshoesjes er steeds af. Dat was heel irritant, dus deden we ze niet meer in. We zijn langs de Sint Janskerk, Joodse poortje en langs het weeshuis gelopen. Ik vond het leuk om te doen, en ook heel aardig dat we voor de hele klas nog wat te drinken kregen.
Julia

We waren op excursie in gouda, we gingen erheen met de auto. Toen we bij het verzetsmuseum kwamen,  moesten we even wachten. Daarna kregen we een mp3-speler, en iedereen ging in groepjes opsplitsen. We kregen een verhaal te horen. We hebben een paar plekken bezocht. Maar het was erg koud, dus mijn vader trakteerden op een broodje. We hebben toen nog een gebouw bezocht. En de tijd was om. We kwamen weer terug, en moesten even wachten op de anderen. Toen liepen we in een soort klein museum. En we kregen thee \ limonade.En we liepen met z'n allen terug.
Stan

Het was leuk. Het was vooral speciaal met die audiotour. Dat had ik nog nooit gedaan, leuk! Ik wist er niet veel van en heb er veel van geleerd. Lopen is niet echt mijn ding maar jaÖ dat maakt niet uit. Ik wist ook niet dat er zoveel dingen waren in Gouda dat nog was gebleven, en dat je er zoveel over kon vertellen. Zoals: De kerk, het bejaardenhuis ,de bibliotheek en het stadhuis. Het verhaal bij de kerk was erg interessant. Ik had het erg naar m'n zin. Echt een aanrader!
Skip

foto's gemaakt door BasWinterfeest; kettingreacties I 23 januari 2018

Groep 7 en 8 zijn hard bezig geweest om in groepjes een kettingreactie te bedenken en uit te voeren. We hebben naar elkaar gekeken in de aula van de school voor zover dat mogelijk was. 's Avonds stond iedereen op een eigen plekje in de buurt van de school.  
Kinderen en ouders van de andere groepen kwamen langs om alles te bewonderen. Het zag er prima uit!

Kerstmusical De reis van je leven I december 2017

De laatste weken voor de kerstvakantie heeft groep 8 hard gewerkt aan de kerstmusical. Groep 8 mocht meedoen met de opvoering door meesters en juffen. Niet alleen moest er worden geoefend met het zingen en spelen. Nee, ook het decor werd door groep 8 geschilderd. Een hele klus maar het resultaat mocht er zijn!   Hieronder zie je de herberg, het veld, het paleis en de stal.

 
 


Sinterklaas I 5 december 2017

De Sint was weer in het land.
Hij vond de surprises in groep 8 zeer interessant.
Alle kinderen hebben goed hun best gedaan.
We kunnen er weer een jaartje tegenaan.

Voor alle foto's kun je hier klikkenRekenen en taal I 1 november 2017


Projectrekenen na de toets. De toets was goed gemaakt op de onderdelen tijd en inhoud. De sommen uit het boek waren nu te simpel. Daarom bedacht ieder zelf een som voor anderen. Op de voorkant de som, op de achterkant de uitkomst. En dan maar uitwisselen met elkaar. Erg leuke resultaten, van makkelijk tot heel moeilijk. 
Hier een aantal voorbeelden:
Hierna ook nog verhalen geschreven. In groepjes van 3 startte ieder met een eigen verhaal. Na een aantal regels deelden ze het verhaal met de 2 anderen uit het groepje. En ze schreven een stukje verder aan de andere verhalen. Zo krijg je drie kettingverhalen. Er werd hard aan gewerkt en het was leuk om te doen. Dag van de talen l 26 september 2017

Vier leerlingen van het Scala College, tweetalig,  kwamen een Engelse les geven.
Ze begonnen met een spel en daarna moest iedereen opdrachten doen op een blad. Vertalen, which is the odd one out?, een wordfinder en nog een spel. 
Het uur vloog om. Heel handig met 4 van die meesters.

 


Kamp l 23 september 2017

Weer terug van een heel geslaagd kamp in het Boshuis in Driebergen. 
Prachtig weer, de hele dag buiten, wat wil je nog meer?
Bosspellen, kampvuur, huis Doorn, busreisje, wandeltocht, pannenkoeken, enz.....
 
 


Muziek I  6 september 2017

Elke woensdag heeft groep 8 muziekles. Enthousiast wordt er op kampliedjes gezongen en bewogen.
Ook zelf in groepjes ritmes bedenken met instrumenten wordt goed geoefend en later aan elkaar gepresenteerd. Met succes.


Chromebooks I 1 september 2017

De kinderen van groep 8 zijn in groep 7 al gewend geraakt aan het werken met de chromebooks en google drive. In groep 8 gaan we hier nog veel meer mee aan de slag. De eerste twee schoolweken hebben we al veel gedaan en veel uitleg gekregen. We kunnen nu huiswerk maken en opdrachten inleveren via classroom. Maar ook het maken van een werkstuk doen we via google drive. Als laatste hebben we ook een start gemaakt met Engels. Alle kinderen hebben een instaptoets gemaakt en werken nu op eigen niveau aan opdrachten. Zowel de lees-, luister- als spreekvaardigheid komt aan bod.

  

Wij zijn weer begonnen  l  23 augustus 2017

Na een heerlijke zomervakantie zijn we weer aan de slag gegaan. Veranderingen zijn er natuurlijk ook dit jaar: we gaan veel aandacht besteden aan Engels, er staan 2 juffen voor de klas, we werken met de chromebooks en we gaan kijken wat ons volgend seizoen te wachten staat. 
Met elkaar hopen we er een fijn en leerzaam jaar van te maken!  - Terug -