P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl


Nieuwtjes uit groep 8

Voorleeskampioen kwartfinale l 20 maart 2019

Vandaag Nienke uit voor de kwartfinale van de voorleeswedstrijd van de regio Leiden. 's Middags om 15.00 uur kwamen er 10 schoolkampioenen naar Het Leidse Volkshuis om voor te lezen voor een grote groep supporters. Uit de voorlezers werden twee winnaars gekozen. 
Nienke las heel mooi voor, ze kreeg de hele zaal muisstil. De andere lezers waren ook best heel goed. Dus het bleef spannend tot het eind. Uiteindelijk werden de winnaars gekozen. En ook onze Nienke heeft gewonnen. Supergefeliciteerd, Nienke! Nu op naar de halve finale 3 april in Rotterdam


Geschiedenisproject WOII  l februari/maart 2019


Het vierde hoofdstuk van onze geschiedenismethode werken we niet uit het boek maar gaan we projectmatig aan de slag. Elke week kunnen de kinderen kiezen uit 2 opdrachten die ze in tweetallen moeten uitvoeren. Elke week verandert de opdracht en ook het tweetal. 
Met de eerste opdracht ging iedereen hard aan de slag. Er werd óf een tijdlijn gemaakt óf 10 kaartjes met onderwerpen over de Tweede Wereldoorlog. Voorleeswedstrijd in Nieuwkoop l 2 februari 2019

Ja, het is gelukt, Nienke heeft gewonnen!
In Nieuwkoop werd er voorgelezen door de schoolkampioenen van verschillende scholen uit de regio. Voor onze school deed Nienke mee. Zij las prachtig voor uit het boek 'Juffrouw Pots'. Ze deed dit zo vol overtuiging dat de jury uiteindelijk haar uitkoos als winnaar. 
Gefeliciteerd, Nienke! Super gedaan!Zaalvoetbal l 30 januari 2019

Woensdagmiddag begon voor de meiden uit groep 8 lekker sportief. Zij startten met het zaalvoetbaltoernooi. Er is gezellig gevoetbald. Eén wedstrijd zelfs gewonnen. 
Hierna waren de jongens aan de beurt. Zij gingen  steeds beter spelen en ook zij hebben één wedstrijd gewonnen. 
Natuurlijk bleven de meeste meiden nog een tijd om de jongens aan te moedigen. 


Techniekmaand | januari 2019

Donderdag 17 januari zijn we met de groepen 7 en 8 gestart met techniek: vogelhuisje maken of stopmotion. De komende donderdagen gaan we hier verder mee aan de slag. 
Zie hier hoe de start is vergaan! 

Kerstviering en diner l 20 december 2018

Met kerst hadden we een mooie viering 's morgens. Een paar van ons deden mee met het orkest en de rest zong met de hele school mee met de 3 kerstliederen. 
Daarna hebben we met groep 7 samen de kerstviering gehad in de klas. 
's Middags waren we vrij om om 17.30 uur weer binnen te komen voor het diner. Iedereen had iets meegebracht  en zo konden we samen genieten van al het lekkere eten en van de mooie lichtjes en van elkaar. 
 


Sinterklaasviering l 5 december 2018


Wat een mooie surprises stonden er 's morgens 5 december in de klas! Er is enorm veel werk van gemaakt. Erg leuk! De gedichten erbij waren ook erg leuk en mooi. Het was een gezellig Sinterklaasfeest.  Foto's, zie hier


Tekenen handvaardigheid I oktober-november 2018

Creatief zijn ze in groep 8. Met tekenen en handvaardigheid wordt er hard gewerkt. En de mooiste kunstwerken sieren zo de wanden in de klas. 


Voorleeswedstrijd l 9 oktober 2018

We hebben dinsdag 2 oktober in de klas een voorleeswedstrijd gehouden. Een heleboel kinderen deden mee. Er zijn 3 winnaars uit gekomen: Sem, Nova en Nienke. 
Een week later in de kinderboekenweek mochten deze 3 kinderen samen met 3 winnaars uit groep 7 voorlezen voor de halve school (groep 5 t/m 8). Uit deze 6 kinderen werd door een jury van juf Figee met vier kinderen uit groep 5 en 6, weer een winnaar gekozen. Deze schoolvoorleeskampioen, Nienke, mag begin volgend jaar door naar de regionale voorleeswedstrijd. Van harte gefeliciteerd Nienke!

    
 
winnaars

en jury

Les opvallend landbouwverkeer l 4 oktober 2018

Voor deze les zijn we op de fiets naar Floreant gegaan.  Eerst kregen we theorieles over bijvoorbeeld de dode hoek van een trekker met duidelijke voorbeelden uit Boskoop zelf. 
Daarna gingen we in 3 groepen uiteen. Elke groep deed verschillende opdrachten bij een trekker. Zo kon je goed ontdekken hoe groot hij is en dat je echt op moet passen als je die op de weg tegenkomt. 


Kamp | september 2018

Vorige week zijn de kinderen van groep 8 samen met juf Mariska, juf Judith, juf Figee, juf Jantine en meester Leon op kamp geweest. Hier een mooie impressie van deze gave dagen!
 
Start in groep 8 l  september 2018

We zijn weer volop aan de slag in groep 8. Er wordt gewerkt met de weekplanner. Alles inplannen en dan zorgen dat alles goed op tijd af is, is best even wennen. 

 - Terug -