P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Kalender 2018 - 2019 - Start projectweek thema Kunst

Data:
18-03-2019

Projectweken: Kunst

Eén keer per schooljaar gaan we met alle groepen met een groot project aan de slag en dit jaar kozen we voor het onderwerp KUNST. Er worden diverse facetten van kunst belicht, er wordt kunst bekeken & besproken en er wordt natuurlijk ook heel veel kunst gemaakt! Er wordt niet alleen gewerkt in de eigen groep, maar ook groepsdoorbrekend, dat wil zeggen dat kinderen naar een andere groep kunnen gaan om daar met een andere kunstvorm/kunstenaar aan het werk te gaan dan in hun eigen groep.
Op donderdagavond 28 maart wordt het project afgesloten met een inloopavond, waarbij alle ouders en kinderen natuurlijk overal mogen kijken. Deze avond is van 18:30 tot 19:45 uur. Op deze avond zijn er drie kunstwerken te koop. De schilderijen zijn afkomstig uit het bestuurskantoor van onze stichting en ter beschikking gesteld na een verhuizing. Er kan op deze werken geboden worden door het bedrag dat u ervoor over hebt op te schrijven en in een pot te deponeren. De hoogste bieder mag met de buit naar huis.
 
De leerlingen uit de groepen 7 en 8 gaan op dinsdag 26 maart met een bus naar het Rijksmuseum, om daar mee te doen aan het programma 'Proef de Gouden Eeuw'. In een museum mag je nooit ergens aankomen... behalve tijdens deze kennismaking met het dagelijkse leven uit de Gouden Eeuw. Tijdens de actieve rondleiding worden alle zintuigen van de leerlingen aangesproken. De leerlingen proeven specerijen uit verre landen, ruiken het atelier van Rembrandt, voelen hoe zacht de jurken van rijke dames waren en ontdekken de geluiden van de Nachtwacht.
De kinderen krijgen van ons eten& drinken voor de ochtendpauze, zodat ze de tas op school kunnen laten. We lunchen gewoon weer op school.